
ویروس کرونا یکی از جدیدترین و خطرناکترین ویروسهای شناخته شده است که این روزها تاثیر بسیار زیادی روی کسب و کارهای آنلاین و سنتی داشته است. هر ساله اسفند ماه یکی از بهترین ماههای مالی برای صاحبان کسب و کار بود اما اسفند ماه ۹۸ با شیوع چشمگیر کرونا در سراسر دنیا از جمله ایران کسب و کارها با مشکلات زیادی مواجه بودهاند. کسب و کارهای سنتی مانند مغازهها و فروشگاههای فیزیکی تا حد زیادی به تعطیلی کشیده شدهاند اما باید در نظر داشته باشید که در همین روزهای سخت بعضی از کسب و کارها فروش چند برابری محصولات و خدماتشان را تجربه کردهاند! باید ببینیم دلیل این تفاوت چه بوده است.
اینترنت؛ متمایز کننده ی کسب و کارها از یکدیگر
امروزه تمامی کسب و کار های سنتی به سمت آنلاین شدن می روند. بروز بودن و تفکر آن به مدیران کسب و کار کمک می کند که در حین حفظ کسب و کار خود در فضای مجازی و اینترنت نیز حضور داشته باشند. نه تنها شرکتها، کسب و کارها و سازمان ها روز به روز تمایل بیشتری به حضور پر رنگ تر در اینترنت و حتی تجارت الکترونیک نشان می دهند. بلکه اشخاص، هنرمندان، بازیگران، متخصصین، پزشکان و صاحبان مهارت های فردی سعی می کنند با معرفی خود، و خلق برند دیجیتال، خدمات یا محصول خود را نیز در اینترنت معرفی و به فروش برسانند. این جمله ی بیل گیتس، به خوبی میتواند اهمیت ورود به دنیای فناوری و اینترنت را نشان دهد :
اگر کسب و کارتان بر روی اینترنت نباشد بزودی در بازار هم نخواهد بود. – بیل گیتس –
بهترین کسب و کار ها در شرایط فعلی دنیا
کسب و کار های آنلاین حتی قبل از شیوع جهانی کرونا مورد استقبال کسب و کار ها، استارتاپ ها، و صاحبان جوان کسب و کار ها قرار گرفته بوده است.
ولیکن با شیوع و فراگیری همه گیری جهانی ویروس کرونا و متضرر شدن کسب و کار های سنتی بسیاری از کسب و کار های دنیا تمرکز ویژه ای در حوزه فروش و ارائه خدمات خود به صورت آنلاین نموده اند. بنابراین می توان گفت از بهترین سرمایه گذاری ها در سال ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ یا سال ۲۰۲۰ میلادی سرمایه گذاری بر روی کسب و کار های آنلاین محلی است. استفاده از مهارت های فردی، کسب و کار های خانگی، صنایع دستی، فرشبافی، نقاشی، خطاطی، برنامه نویسی، کارهای دورکاری می توانند سایر گزینه های بهترین کار های پر در آمد در سال ۹۹ باشند.

استخدام نیروی جدید در آمازون شاهدی بر این مدعا
کرونا باعث بیکاری جهانی، بحران مالی و اقتصادی جهانی شده است. کرونا نه تنها باعث رکود یا تعلیق بلکه باعث از دست رفتن و ورشکستگی بسیاری از کسب و کار ها در سال ۲۰۲۰ شده است.
این در حالی است بسیاری از کسب و کار های اینترنتی نظیر کسب و کار های شرکت های تجارت الکترونیک نظیر آمازون و دیجی کالا برای پاسخگویی به مشتریان خود نیاز به جذب نیروهای بیشتر در دوران بحران کرونا داند. این مورد نشانه ای است قابل تامل است که با وجود وضعیت اضطراری بسیاری از کسب و کارها درخواست و تقاضا برای خرید آنلاین بالا رفته است.
ماهیت کسب و کارهای اینترنتی و دلیل برتری آن نسبت به روش های سنتی
در بررسی تاثیرات کرونا و کسب و کار بر یکدیگر دلیلی که باعث تعطیلی کسب و کارها شده است این مورد است که در جهت قطع زنجیره شیوع ویروس کرونا تماس های بین افراد جامعه بایستی تا حد امکان به حداقل برسد و جهت حفاظت جان انسان ها قرنطینه خانگی اجرا شود. با وجود تعطیلی مشاغل فیزیکی، استفاده از تکنولوژی نمود خاصی پیدا کرده است به طوریکه کسب و کارهای اینترنتی در این شرایط بحرانی به کمک مردم آمده اند. مطمدنا با شیوعِ این بیماری در این مقطع زمانی، مشتریان کسب و کارهای اینترنتی نیز رو به افزایش خواهد بود. حتی کسانی که تا بحال به خرید اینترنتی اعتماد نداشته اند در این بحران قرنطینه و تعطیل بودن مراکز خرید، راضی به امتحان کردنِ این نوع خرید شوند. بنابراین عملکرد درستِ کسب و کارهای اینترنتی در دائمی شدن و جلب اعتمادِ این بخش از مشتریان که با تردید تصمیم به خرید اینترنتی گرفته اند بسیار مهم است.
قطعا باید در نظر داشت برای به بار نشستنِ چرخه ی درست کسب و کارهای اینترنتی، عوامل و شرکت های دیگری نیز وجود دارند که می توان گفت خود، کسب و کار اینترنتی محسوب نشده ولی مکملِ این کسب و کارها هستند. برای مثال شرکت های واسط پستی، اداره پست یا شرکت های طرف سوم لجستیکی ارتباط تنگاتنگی با کسب و کارهای اینترنتی داشته و با وجودِ لزوم ارتباط با مردم، در صورتِ همکاری با این کسب و کارها در موفقیت آنها نقش مهمی دارند.

پیشنهاداتی برای کسب و کارها
بنابراین برای این که بتوانید اثرات ناشی از ویروس کرونا را در کسب و کارتان کاهش دهید باید خودتان هم برای سلامتی مشتریان ارزش قائل شوید. برای مثال بعضی از کسب و کارها در این شرایط به همراه هر سفارش یک یا چند ماسک را برای مشتریانشان میفرستادند. این کار به مشتری و مخاطب نشان میدهد که سلامتی وی برای شما و کسب و کارتان اهمیت دارد. در اینگونه موارد شخص میتواند با بیشترین اعتماد به شما، خریدهایش را بهصورت غیرحضوری انجام دهد. در طول شیوع ویروس کرونا میتوانید در شبکههای اجتماعیتان به بررسی علائم و نکات بهداشتی در خصوص این ویروس بپردازید. این کار نیز از جمله کارهایی است که به شما کمک میکند تا بتوانید اعتماد مشتریان را جلب کنید.
اگر شما هم یک کسب و کار فیزیکی دارید و میخواهید اطمینان مشتریان و کاربرانتان را جلب کنید بهتر است تمامی تدابیر لازم را بیاندیشید تا مشتریان با خیال راحت بتوانند از شما و خدماتتان استفاده کنند. برای مثال اگر شما صاحب یک فروشگاه لباس هستید میتوانید درب ورودی فروشگاهتان پدهای ضدعفونی کننده ارائه کنید و یا از پذیرش کسانیکه علائم اولیه ویروس کرونا را دارند خودداری کنند. همچنین در نظر داشته باشید که باید در زمان شیوع ویروس کرونا مراقب قسمتهای آلوده مغازه یا فروشگاهتان هم باشید.
همچنین این روزها پولهای نقد یکی از اصلیترین ناقلهای شیوع ویروس کرونا هستند به همین دلیل سعی کنید مشتریان را از این موضوع آگاه کنید و برای پرداخت از شیوههای غیرفیزیکی استفاده کنید تا آسیبهای ویروس کرونا به حداقل ممکن برسد. همچنین در نظر داشته باشید که برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا تهویه هوای فروشگاه و مغازهتان را بهبود ببخشید.

جمعبندی
فرقی ندارد که ویروس کرونا را پذیرفته باشیم یا نه، در هر صورت این ویروس روی همه کسب و کارها تاثیرات بسیار زیادی گذاشته است. در این شرایط میتوانیم بیخیال باشیم و منتظر برگشت اوضاع به روال قبل باشیم و یا سعی کنیم در این شرایط فروش آنلاینمان را بهبود دهیم و به کمک روشهای مختلف بازاریابی آنلاین، در فضای دیجیتال فعالیتمان را شروع کنیم. فعالیت در فضای مجازی میتواند نقطه عطف کسب و کار شما شود البته به شرطی که طبق اصول آن پیش بروید. همچنین در نظر داشته باشید که فعالیت در فضای مجازی موضوعی زمانبر است و ممکن است روند سوددهی آن تا ۳ سال طول بکشد اما بعد از رسیدن به سود میتوانید از فروش چند برابریتان در فضای مجازی و آنلاین لذت ببرید.
خدا کنه این بیماری از مملکتمان ریشه کن شود خیلی از کسب و کارها لطمه دیدند